FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Krwawa Wrona

<<

matjar07326

Newbie
Newbie

Post 9 lip 2015, o 21:04

Krwawa Wrona

Sorry że to tu pisze ale nie wiem gdzie.
Wytłumaczy mi ktoś gdzie mogę znaleźć krwawą wrone w modzie Alchemic.
Na cmentarzu i w okolicy jej nie ma. Gdzie może być.
Przepraszam za błędy nie pisze na komputerze
<<

BishoYo

Administrator
Administrator

Post 9 lip 2015, o 21:08

Re: Krwawa Wrona

Na cmentarzu jest ukryte wejście.

Co do miejsca pisania posta to spoko. Muszę się wziąść w końcu za działy z moimi modami to tam będzie można pisać w sprawie pomocy. Wtedy ten temat pewnie przeniosę.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

matjar07326

Newbie
Newbie

Post 9 lip 2015, o 21:46

Dzięki za podpowiedź :-) Już się biorę za szukanie.
Co do moda jest bardzo fajny. Grałem też bez moda , ale mnie zniechęca poziom trudności,
i lokacje ( rozmieszczenie , połączenie pomiędzy nimi )oraz ten dziwny drop.
<<

BishoYo

Administrator
Administrator

Post 9 lip 2015, o 22:28

Hm? Rozwiń troszkę myśl. Grając bez moda w Diablo 2 normalne nie podobał Ci się poziom trudności i rozmieszczenie map i drop czy może znudziło Ci się już granie w zwykłe D2? Czy o moda chodzi. Nie każdemu podoba się poziom trudności który jest w moich modach i są też teksty o wilopoziomowych długich przejściach także każdy gra w co lubi. Jednemu pasuje jedno innemu drugie. Mnie znudziło już zwykłe D2 wieki temu heh.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

matjar07326

Newbie
Newbie

Post 10 lip 2015, o 08:41

Mi właśnie idzie o tą monotonie w zwykłym diablo 2.
Dla mnie zerowe wyzwanie, zaś w alchemic musze się
wykazać inteligencją na większą liczbę przeciwników
choćby tropicielki pod cmentarzem. Ja lubię grać stylem " Rambo "
ale po tych koleżankach rozgrywka się diametralnie zmienia:
Jak to ja wpadam w grupę rozbijam ją a tu zaskoczenie skąd szkielety
wojownicy których grupa nie raz pozbawiła mnie złota.
ale za to bardzo dobry drop. a zwykły lord of destuction pozwala
na szarże przez pół gry co zrobiłem na angielskim D2 z pierwszym
złotym toporem. Ja uwielbiam wyzwanie w grach RPG i Hack'n'Slash ( chyba tak się to pisze )
i z alchemic na start trafiłem w 10. Jak przejdę alchemic może
skuszę się na inne mody twojego autorstwa. Miło z modem spędzam
czas i szkoda że niektórzy nie wiedzą albo nie chcą grać na modach
Tak dalej BishoYo, oby więcej takich modów.
Postaram się ograć większość modów zamieszczonych na tym forum. Nie będę się nudził z nogą w gipsie :-)
<<

BishoYo

Administrator
Administrator

Post 10 lip 2015, o 11:05

Nie każdy właśnie lubi kiedy w ich super grze jaką jest Diablo 2 wprowadza się aż tyle zmian. Mogą rzucać np komentarze z tekstem że jest przerost formy nad treścią. Część ludzi tak ma, poszliby na to żeby wprowadzić jakieś małe zmiany typu przedmioty czy nowe potwory ale nie żeby aż tyle zmieniać co u mnie. Każdy gra w co lubi, ja tam nie zmuszam.

Problemem może w graniu we wszystkie mody być powtarzalność. Z Alchemic jest troszkę jak z D2. Alchemic to podstawa coś jak pierwsza wersja. Jest powiększony i zmodyfikowany świat oraz nowe przedmioty i inne zmiany. Postacie jednak zostają z D2 tylko wzbogacone o kilka skilów. Jest też dodany Event Piekielny. Do ukrytych miejsc może być ciężko się dostać. New Nightmare jest jak dodatek. Postacie zmienia w inne z pomieszanymi skilami. Są robione parami. Dochodzą nowe miejsca i Eventy oraz sporo przedmiotów. Sporo jest mocnych przedmiotów i łatwiejszy jest dostęp do sekretnych map. Świat jednak jest ten sam, mogą być tylko jakieś poprawki w stylu skrócenia jakiejś drogi. W Alchemic może się na początku przyjemnie grać bo są stare postacie. W New Nightmare dla urozmaicenia są nowe ale NN jest raczej obecnie prostszy do przejścia ze względu na wiele mocnych przedmiotów i możliwość przypakowania postaci. Ponieważ opinie były takie że można robić super postacie i że jest łatwo to zdecydowałem się na zrobienie drugiego dodatku o nazwie Genesis. To coś jak NN. Ten sam świat znowu. Są nowe poprawki skracające jakąś drogę albo coś wycinające jeśli coś ułatwiało grę jak np złote skrzynki zaraz na początku heh. Genesis dodaje nowe postacie dla urozmaicenia znowu bo starymi się już pograło a teraz jest większy wybór bo każda jest inna. Ogólnie wyłączyłem sporo rzeczy które zostały dodane w NN i je dodaje powoli od nowa modyfikując drop i nie tylko tak żeby było jeszcze ciekawiej ale żeby nie było przesadzonych przedmiotów. Chciałbym też żeby było trudniej. Dodaje nowe Eventy a stare są powoli wprowadzane. Będą też nowe dropy bosów różnych no i takie rzeczy jak w patchu który teraz dodałem czyli że idąc do Tristram możemy tam spotkać albo Griswolda albo Rzeźnika i takich miejsc będzie więcej. Jak np w Alchemic i NN można od razu trafić na mapę z Królową Pająków w 1 akcie tak w Genesis Królowej może tam nie być za każdym razem. Planuje też wprowadzić nowych bosów ale to z czasem. System Tatuaży został zastąpiony przez medale do zdobywania w Eventach i z czasem nie tylko. Genesis się jeszcze buduje i rozwija. Może podsumuje że W każdym z tych modów czy Alchemic czy NN czy Genesis może znudzić to że grać trzeba od nowa i znowu te same miejsca i ten sam świat no jak przy graniu w D2. Powinno się jednak grać w NN ciekawiej ze względu na większą liczbę przedmiotów czy Eventów żeby było co robić i gdzie chodzić. W Genesis będzie jeszcze więcej. No i od święta dodaje Event czasowy który z kolejnymi patchami zostaje wyłączony i można zdobyć coś czego nie ma normalnie. Żeby w to wszystko pograć to trochę by zeszło. Może Ci się uda wytrwać. Obecnie sezon letni więc mniej ludzi gra a mi brak testerów do zgłaszania poprawek czy zmian dodatkowych. Jeszcze wspomnę o wyjątku. Mod World of Monsters czyli projekt który obecnie stoi bo nie daje rady już z czasem na modyfikacje wielu rzeczy na raz. Ten mod to jest całkowicie coś innego. Dostępne w nim obecnie jest tylko jakoś 2 zadania pierwsze ale różni się niesamowicie. Pomysł wzięty z WoW'a czyli gra potworami i zabijanie ludzi. Jedna postać dostępna czyli Goblin na początek i kilka skilów. Tam są w 1 akcie już dwa miasta i wielu npców co sprzedają rózne rzeczy. Itemy nie dropią z mobków tylko przeszukuje się ciała skilem. Przedmioty się samemu ulepsza szukając czegoś do ulepszania. Warto zobaczyć co mogłoby z tego być. Może kiedyś do nie go wróce jak skończę Genesis. Plan nawet taki był żeby w każdym akcie zrobić po 200 map więc świat byłby spory. Normal miał być fabułą a dalsze poziomy trudności inne jak jakieś uber questy czy wyzwania. Szkoda że brak czasu.

Przypomniało mi się jeszcze że napisałeś Tropicielka. Chodziło chyba o zabójczynię bo Tropicielka doszła w NN. Alchemic dobry na wstęp więc pewnie warto od niego zacząć. Zobaczymy jak dalej będzie Ci się grało bo może jednak nie być trudno :) Muszę w Genesis wprowadzić więcej takich utrudnień.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

Powrót do Pomoc!